כמה שאלות בסיסיות

פורום העוסק בפרצודורות ומנהלות בנושא רישוי כלי יריה במשרד לבטחון פנים, ישובים זכאים, החלפת תורים, תהיות ושאלות לגבי רישוי בכלל.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

כמה שאלות בסיסיות

על ידי yakiros » 20 נובמבר 2023, 09:16

היי חברים , מתנצל מראש על האריכות...
ממתין לאישור מותנה ,מניח שלא יהיו בעיות ,אני גר בישוב מזכה, בינתיים אשמח לכמה הבהרות \ הכוונות מכם
1. לאחר קבלת האישור, מה התהליך בחנות? לפי מה שהבנתי,לאחר בירור הצרכים והתקציב, נתכנס לכ 3/4 דגמים שאותם אנסה במטווח ואחליט על אחד, הבעיה שלהוצאת רישיון אצטרך לעבור את ההכשרה קודם ,זה קורה לאחר בחירת האקדח? ואז אם לא מצאתי אקדח שטוב לי? חסר לו במלאי? בעצם התחתנתי עם החנות הראשונה שנכנסתי אליה וזה בעייתי במיוחד לאור העובדה שהמלאי והמחירים לא ידועים לפני ההגעה הפיזית לחנות..
2. האם תוכלו להעריך בקירוב עלות של חבילה מלאה של גלוק\CZ קומפקט או פול סייז (כספת ,נרתיק ,ההכשרה ועוד דברים שלא חשבתי עליהם..) למול אקדחים מעט יותר זולים כמו הבול צ'ירוקי ואולי אחרים שתמליצו לשקול?
3. לגבי אקדחים יד שניה, כמובן מסוחר אמין, כמה מומלץ לשקול? (ואת הפער להשקיע בקורס מתאים שיהפוך את האקדח ממשקולת נייר מסוכנת לכלי נשק..) , האם השיקול הוא אמינות ואיכות או דברים אחרים? האם בכלל יש מלאי כזה בחנויות עקב הדרישה הפסיכית?
4. אני מבין שזה אינדיבידואלי אבל אשמח להמלצות על דגמים שכדאי לבדוק בהתחשב בנתונים הבאים: לא יריתי מאז הצבא (18 שנה) וגם אז רק ב M16 ,כן מעוניין להיות בכשירות טובה ככל הניתן (קורס כלשהו או מטווחים סדירים) כרגע לא חושב ללכת איתו כל יום עלי אבל כאשר אלך איתו רצוי בהחלט שיהיה מוסלק ככל הניתן , פיזית אני בחור גדול (1.98) גם מבחינת כף היד ..
5. לגבי שמירה על כשירות מעבר למה שהחוק מחייב, אני פשוט ניגש למטווח ,רוכש 100 כדור ובהצלחה?
תודה מראש !
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד